PROFESSORAT I ALUMNAT DE L’INSTITUT LA ROMÀNICA TREBALLEN LA CULTURA DEL DIÀLEG I LA MEDIACIÓ AMB EL SERVEI MUNICIPAL DE MEDIACIÓ I CONVIVÈNCIA CIUTADANA

Des del passat novembre de 2012, i amb coordinació amb la Direcció del centre educatiu, el Servei Municipal de Mediació i Convivència Ciutadana està intervenint a l’Institut La Romànica, oferint una formació sobre la mediació i convivència a més de 140 alumnes, els sis grups de 3r d’ESO. Es faran un total de 30 sessions de treball, 5 per cadascun dels grups, temes tan importants per a la convivència com ara: la gestió del conflicte, l’expressió, el reconeixement i la regulació de les emocions, les habilitats comunicatives i els valors.

L’alumnat hi participa activament, de forma que aprofiten aquest espai de diàleg per poder expressar què pensen, com se senten i com es relacionen amb els/les companys/es, el professorat i la resta de persones del seu voltant. Aquesta formació s’allargarà fins el mes de maig.

Al mateix temps, i de forma complementària, des del Servei de Mediació, la Direcció de l’Institut i el Centre de Recursos Pedagògics de la Generalitat de Catalunya, s’ha treballat conjuntament per ofertar una formació, adreçada al professorat, amb l’objectiu de construir espais de convivència a l’aula. Es tracta d’un taller per a que l’equip docent pugui reflexionar i desenvolupar estratègies i habilitats per afrontar els conflictes que sorgeixen a l’aula. Aquest taller s`inicià el passat 5 de març i finalitzarà el proper mes de maig.

Ben aviat, s’iniciaran les gestions per incorporar a les famílies en aquest treball sobre la cultura del diàleg i la mediació, d’aquesta manera es completaran els tres eixos bàsics: professorat/alumnat/famílies en un projecte innovador.

El Servei Municipal de Mediació i Convivència Ciutadana ve funcionant des de l’any 2009 amb l’objectiu d’oferir una alternativa de gestió i resolució de conflictes per millorar la cohesió i la convivència i durant el 2012 s’ha consolidat definitivament com a un servei més que es presta en aquesta ciutat.

L’any 2012 des d’aquest servei s’han atés 65 casos de mediació, això ha suposat atendrea a més de 150 persones, majoritàriament per conflictes en comunitats de veïns/veïnes.

Recordem que el Servei de Mediació està ubicat a les dependències municipals del carrer Marquesos de Barberà, 125 baixos i s’atén els dimarts i dijous de 10 a 19 hores i els divendres de 10 a 15 hores amb cita prèvia.

Publicat a General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.