PRIMER PAS PER A LA CREACIÓ D’UNA XARXA DE VOLUNTARIAT CIUTADÀ

La reunió del passat dimecres dia 13 va ser el punt de partida d’aquest projecte que vol afavorir la implicació de la ciutadania a la societat.

 El passat dimecres 13 de novembre, la Biblioteca Esteve Paluzie va acollir una xerrada sobre voluntariat, una activitat per avançar en la creació d’una xarxa de voluntariat ciutadà a Barberà del Vallès.

 L’acte, que va comptar amb la presència de la regidora de Participació Ciutadana, Elvira Maza, i va anar a càrrec d’Araceli Crespo, tècnica responsable del Pla Nacional de l’Associacionisme i Voluntariat i del web Voluntariat.org de la Generalitat de Catalunya, va reunir una trentena de persones, la majoria representants d’entitats de Barberà.

 “Tenim molta gent que ens demana ser voluntària i tenim moltes entitats que fan voluntariat. Volem que les entitats s’empoderin i puguin treballar en aquells vessants que siguin susceptibles de voluntariat. L’Ajuntament farà de nexe d’unió entre les entitats i la ciutadania per canalitzar aquesta manifestació solidària sense afany de lucre”, va subratllar la regidora Elvira Maza.

 A més, va explicar que “en temps no de crisi, sinó d’oportunitats, el voluntariat és una opció de ciutat que enriqueix”. “Creiem que és el moment de fomentar-lo, no per substituir, sinó per crear sinergies de valor afegit i afavorir la implicació de la ciutadania”, va afegir.

 Durant la xerrada, el cap d’àrea de Serveis Personals, Lluís Carol, va fer una diagnosi de la xarxa associativa de la ciutat, afirmant que és una xarxa consolidada, en augment, cohesionadora i que actua localment. També, va explicar com anirà evolucionant el procés de creació d’una xarxa de voluntariat ciutadà, una tasca que continuarà durant l’any 2014 i que té com a finalitat enfortir el moviment associatiu per tal que siguin les entitats qui donin sortida a aquelles persones que tenen inquietuds i que volen ser voluntàries.

 Per la seva banda, la tècnica de la Generalitat Araceli Crespo, va explicar el paper de les entitats en la gestió de la societat i el rol de les administracions públiques en l’àmbit del voluntariat i l’associacionisme. A més, va donar a conèixer diferents recursos per a entitats disponibles a les pàgines web Voluntariat.org i Xarxanet.org.

 L’acte va finalitzar amb un torn de paraula en el qual, el públic assistent va poder aclarir dubtes i explicar les seves experiències com a voluntaris.

 

Publicat a Notícies