Persones sol·licitants d’asil, protecció internacional, refugi i apàtrides durant l’estat d’alarma

Davant la situació d’emergència de salut pública ocasionada pel COVID-19, el Govern adopta les mesures previstes en el Real Decreto 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada.

Per aquest motiu, la Secretaria de Estado de Migraciones elabora una instrucció que afecta a les persones que volen realitzar una sol·licitud d’asil, les que volen sol·licitar l’accés al sistema d’acollida actual o ja estan acollides per algun recurs i les persones que es troben en alguna de les fases de la seva sol·licitud d’asil. Aquesta instrucció detalla els aspectes relatius a la documentació, accés als sistemes d’acollida actuals de persones sol·licitants d’asil i protecció internacional i funcionament dels mateixos, recursos i prestacions, etc. Podeu consultar aquest comunicat prement aquí.

Totes les mesures són temporals i tindran aplicació únicament mentre duri l’estat d’alarma. Un cop finalitzat aquest, tornaran a aplicar-se les mesures previstes habituals.

El Ministerio del Interior ha elaborat un document de preguntes freqüents sobre la situació del Sistema de Protecció Internacional durant el període d’estat d’alarma que podreu consultar aquí.

Publicat a Destacats Etiquetat amb: ,