MÚSICA MEDITERRÀNEA

CONFERENCIANT: Frederic Sesé i Sabartes

Llicenciat en Història de l´art

Tot i que altres persones rellevants ja havien reconegut la importància de la música i la cultura del Mediterrani, és a patir de la cançó de Joan Manuel Serrat quan es comença a conèixer amb més profunditat.

Més tard als Jocs Olímpics de Barcelona a la inauguració barreja la sardana i la música del Mediterrani fusionant tota la riquesa musical de la zona.
El mar uneix  la diversitat que comença en Andalusia, passa pel Marroc, segueix la costa per totes les cultures (Magreb, Egipte, Israel, Orient Mitja, Turquia, Grècia, Balcans Itàlia…)
Concepte de música que sona a Mediterrani. Cada país aporta els seus instruments, el seu estil de melodia i de vegades ho compateixen tot.
Músics i cantants que han fet fusió: Maria del Mar Bonet crea un estil propi del folklore marroquí i Paco de Lucia amb la guitarra espanyola filla del llaüt marroquí.
Instruments: guitarra espanyola, llaüt àrab, rebab egipci, la darboukka, el bendir, el rey, el saz turc, el bouzok grec, la mandola i la seva filla la mandolina.
En la majoria d’aquests països són grans conservadors de la seva música i instruments. Països com Israel i Palestina també conserven el seu folklore tradicional.

Neus Pérez Hernández

Publicat a General