LES FAMÍLIES DE L’INSTITUT LA ROMÀNICA PARLEN SOBRE COM AFRONTAR I GESTIONAR ELS CONFLICTES AL VOLTANT DELS MITJANS AUDIOVISUALS DEL JOVENT

La xerrada s’emmarca dins del cicle d’activitats que organitza l’Escola de Mares i Pares del centre que té per objectiu oferir tècniques i consells en l’educació de fills i filles.

L’Escola de Mares i Pares de l’Institut La Romànica va desenvolupar el passat 18 de març, una xerrada per a les famílies del centre sobre les addicions als mitjans audiovisuals, emmarcat en el cicle d’activitats que organitza l’institut amb el suport de l’AMPA i la col·laboració de l’Ajuntament de Barberà del Vallès.

La xerrada, a càrrec del Servei Municipal de Mediació i Convivència Ciutadana, va reunir a un total de 32 persones, que van conèixer la diferència entre l’ús, l’abús i les addiccions als jocs informàtics, als xats, o els telèfons mòbils, entre d’altres, així com consells de com gestionar aquest tipus de problemàtiques. Es va posar de manifest la necessitat de posar ‘certs’ límits en l’educació de fills i filles així com la comunicació permanent que ha d’existir entre els diferents membres de la família.

El grup, que va tenir una participació activa a la xerrada, va rebre per part de l’Institut material de lectura i suport sobre aquest tipus d’addiccions.

Aquests cursos d’orientació familiar, organitzats per l’Escola de Mares i Pares l’Institut La Romànica, són un projecte amb el qual es pretén crear espais de formació per a les famílies, on es treballen temes com l’educació i creixement dels fills i filles. Es tracta d’un element dinamitzador per a la comunicació i la participació de les famílies del centre, amb el qual reben informació addient sobre les estratègies educatives que poden aplicar, així com intercanviar experiències i compartir sentiments amb tots els membres de la unitat familiar i el centre.

Publicat a Notícies