LES ARMES NUCLEARS: UN PERILL PER LA TERRA

Francesc Roset de la Iglesia

Llicenciat en Ciències Biològiques

Tot i que les armes biològiques i químiques fa anys que estan prohibides per tractats d’àmbit mundial, encara s’està lluitant perquè es faci el mateix amb les armes nuclears.

Els països més poderosos de la terra continuen construint-les com a forma de defensa davant dels països no amics, dedicant milers de milions en investigacions perquè siguin més potents, més destructives i busquen els llocs més estratègics on situar-les per aconseguir fer el mal més gros possible.

En aquest moment les bombes Atòmiques no tenen res a veure amb aquella que va caure sobre Hiroshima, en aquests moments són molt i molt més potents, estan estratègicament distribuïdes amenaçant a possibles enemics i com danys col·laterals les seves poblacions.

Què passa quan esclata una bomba Atòmica? Primer es veu una llum blanca de molta intensitat,  poc a poc es transforma en una bola de foc que creix, a la perifèria acumula molta temperatura que fon tot allò que toca: edificis, estructures, éssers… Altra particularitat d’aquest fenomen és l’Ona de Succió. En aquest procés eleva materials radioactius i els va expandint causant la pluja acida que va escampant la radioactivitat..

Mapa nuclear del món:

Països que amb arsenals nuclears legals: EE UU, Regne Unit, Franca, Rússia i la Xina.

Països als quals lis permeten tenir arsenal nuclear: Israel, Pakistan, Índia. Corea del Nord i Iran no tenen permís, però sí armes.

Arsenal Nuclear el 2016: 4.120 caps nuclears desplegats a punt i 5.316 emmagatzemats esperant…

Podem sentir-nos segurs??

El 7 de juliol de 2017 es va signar el tractat sobre la prohibició de les armes nuclears. Encara no està ratificat…

Neus Pérez Hernández

Publicat a General