L’Ajuntament de Barberà organitza tallers d’educació per a la convivència

Els cursos, que s’adreçen al jovent d’entre 12 i 16 anys de l’Institut de La Romànica, tenen per objectiu treballar els drets humans, les diverses cultures que formen la societat actual, així com apropar la realitat de la immigració als adolescents.

 El Programa de Drets a la Ciutadania, Convivència i Civisme de l’Ajuntament de Barberà del Vallès està portant a terme, amb la col·laboració de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR) i el Servei Ciutadà d’Acolliment a l’Immigrant (SCAI), diversos tallers d’educació per a la convivència i els drets humans.

Els tallers s’inclouen en el Programa Municipal d’Educació 2014-2015 dins del projecte d’acompanyament a l’escolaritat obligatòria per a l’èxit educatiu que desenvolupen els instituts de la ciutat.

L’objectiu d’aquestes sessions, adreçades a l’alumnat de l’Institut La Romànica, és sensibilitzar als i les joves sobre la realitat de la immigració perquè tinguin una mirada més àmplia del fet migratori i l’esforç humà que comporta sortir del seu país i viatjar a un altre. Tanmateix, es pretén oferir eines perquè puguin reflexionar al voltant de la informació que diàriament reben sobre la immigració, i facilitar la normalització del fenomen migratori. Així com informar i sensibilitzar-los promovent el coneixement de les diverses cultures que formen la societat actual i educar-los en els drets humans.

Els tallers, confeccionats per incentivar la participació dels i les joves, volen provocar la reflexió tant individual com grupal sobre els drets humans, el fenomen de la immigració i l’enriquiment que ofereix la pluriculturalitat que tenim al nostre país.

Destacar que un cop finalitzin els tallers, el centre educatiu, l’ajuntament així com els professionals de l’SCAI i CCAR, encarregats de desenvolupar les sessions, es reuniran per valorar els objectius i les reflexions aconseguides entre el jovent participant.

Publicat a Destacats Etiquetat amb: