La Mostra d’Entitats de Barberà torna a repetir el seu èxit

Aquest passat cap de setmana, 25 i 26 de setembre, la plaça de la Vila de Barberà del Vallès ha tornat a acollir una nova edició de la Mostra d’Entitats, una nova trobada on més d’una quarantena d’associacions barberenques han aprofitat per exposar les seves activitats i donar-se a conèixer entre la ciutadania.

La plaça de la Vila ha estat un any més l’escenari d’una festa ciutadana on les entitats del municipi han donat a conèixer la seva activitat.

Enguany, han participat un total de 46 associacions que com és habitual han organitzat multitud d’activitats, com esport al carrer, xerrades, documentals, jocs i música, en tres espais diferenciats: les sales del Teatre Municipal Cooperativa, l’Espai Polivalent i l’Espai Escenari.

Les activitats es van iniciar dissabte a la Sala 1 del Teatre Municipal Cooperativa, amb una activitat oberta a infants de 0 a 6 anys organitzada per l’Associació Barberà Creix, Lactància i Criança, “Conta Contes i Cançons”. A continuació, Testimonis Cristians de Jehovà va dur a terme la xerrada “El valor de la Bíblia en la vida familiar”, i el Kol·lectiu de Dones de Barberà va fer el passi d’un vídeo i una xerrada sobre la presó de Les Corts de Barcelona. “Entitats veïnals, més que una festa” va ser el títol de la xerrada que es va organitzar des de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barberà; i un recital de poesia que va anar a càrrec dels membres de l’Agrupació de Jubilats i Pensionistes de Can Gorgs.

L’Espai Escenari, va acollir diverses activitats, com la concentració “Barberà diu prou contra la violència vers les dones”, organitzada per l’Associació per a la Igualtat Dones.com, que va tenir una gran participació; la Globusada duta a terme pel Centre d’Esplai L’Esquirol; i un recull de cançons típiques extremenyes que va oferir la Casa Regional Extremeña. L’espai va cloure la jornada de dissabte amb l’espectacle de Baile Flamenco organitzat pel Centro Cultural Recreativo Andaluz La Alhambra.

Diumenge 26, el Teatre Municipal Cooperativa (TMC) va comptar de nou amb noves activitats organitzades des de les entitats barberenques. Es va començar amb el passi del DVD “El secreto de nuestro siglo”, a càrrec de la Comunidad Baha’i de Barberà del Vallès. Seguidament, l’Associació Espanyola Contra el Càncer, Junta Local de Barberà va oferir als ciutadans i ciutadanes una xerrada sobre els “Factors de risc i prevenció del càncer” que avui dia el cos humà ha de tenir; i l’Associació Fibrobarberà va explicar a un ampli públic diferents teràpies naturals que existeixen per tenir cura de la nostra salut.

Les activitats al TMC van cloure a la una de la tarda amb la presentació d’un armari adaptat a persones amb mobilitat reduïda, organitzada per l’Associació de Minusvàlids de Barberà.

Durant el matí de diumenge l’Espai Polivalent va acollir diferents activitats, entre elles es va poder trobar l’exhibició i els partits a l’aire lliure per a infants de 8 a 12 anys que van oferir els equips sèniors del Club Volei Barberà Comerç Urbà; i el joc infantil “Tots som una peça molt important” organitzat per la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barberà.

Cal destacar que al igual que la resta d’edicions durant aquesta VII Mostra d’Entitats, els membres del Club d’Escacs Barberà van disputar diferents partides on van convidar a participar a la ciutadania.

La jornada de diumenge va cloure, com és tradicional, amb el dinar d’entitats on van participar més de 100 comensals, entre els quals es va poder observar l’assistència d’alguns i algunes membres de les diverses associacions del municipi, acompanyats per l’Alcaldessa de Barberà del Vallès, Ana del Frago, i pels regidors i regidores del consistori barberenc. Enguany, el dinar es va celebrar en una nova ubicació, l’Escola Can Llobet, on habitualment dinen els nens i nenes que estudien al centre, i el càtering va ser ofert per la Fundació Futur, una entitat sense afany de lucre que treballa i promou l’alimentació saludable, justa i de baix impacte ambiental.

Amb aquesta nova edició de la Mostra d’Entitats es fa palès un any més la bona salut de les associacions del municipi i el treball que porten a terme, una trobada que edició rere edició assoleix un gran èxit de visites.

Publicat a General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.