La cloenda del projecte Lècxit aplega més de 80 persones

El projecte LECXIT, promogut per la Fundació Jaume Bofill, treballa per millorar la comprensió lectora dels infants involucrant escoles, famílies, entitats, AMPAS i voluntariat.

El passat dijous, 2 de juny, es va celebrar la cloenda del projecte Lècxit a la que van assistir-hi de més de 80 persones.

Durant l’acte es va comptar amb el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Barberà del Vallès, Ramon Cos Orobitg, diferent personal tècnic municipal, representants de les entitats participants i les direccions dels centres educatius de la ciutat que col·laboren amb el projecte.

En l’obertura de l’acte Ramon Cos va manifestar l’impacte que havia ocasionat el projecte a la ciutat després del seu primer any d’implantació. Va recordar que actualment Lècxit compta amb 63 participants, entre infants i persones voluntàries; la implicació de les escoles Pau Picasso, Del Bosc i Marta Mata, els instituts La Romànica i Can Planas, les entitats SCAI, l’AMPA de l’Institut La Romànica i l’AMPA de l’Institut Can Planas, la Biblioteca municipal i diferents departaments de l’Ajuntament i la Generalitat. Tot un seguit d’actors que han fet que Lècxit es convertís un projecte de ciutat, transversal i integrador.

Per celebrar aquest primer aniversari es va realitzar un acte on els infants i les seves parelles voluntàries van explicar un conte col·lectiu elaborat per ells mateixos. Tanmateix, es va poder gaudir del reconeixement que els infants van fer a les seves parelles.

Lècxit és una iniciativa de la Fundació Jaume Bofill, amb la col·laboració de La Caixa. L’SCAI, Servei Ciutadà d’Acolliment a l’Immigrant, és l’entitat responsable del projecte a Barberà del Vallès.

L’activitat consisteix en un espai de lectura on alumnes de 4t a 6è de primària de diferents escoles comparteixen amb persones voluntàries moments de conversa i de lectura que els ajudaran a consolidar els seus aprenentatges.

L’Ajuntament de Barberà del Vallès treballa de forma transversal des de l’any 2014 el Lècxit mitjançant el Pla Educatiu d’Entorn i el Punt de Voluntariat. El projecte és gratuït i està obert a tots els centres educatius de primària de Barberà del Vallès així com a totes les AMPAS que el vulguin acollir.

Publicat a Destacats Etiquetat amb: