Els beneficis de la Mediació en temps de Covid 19

Arran de la crisi sanitària causada pel Covid 19 i la situació prolongada de confinament estem vivint un moment on els conflictes que sorgeixen tenen un gran impacte emocional i psicològic per nosaltres.

En aquests temps apareixen conflictes en les relacions familiars, de parella, intergeneracionals, enfrontaments entre germans i germanes per la cura dels pares i mares dependents, dificultats de convivència en un mateix habitatge i també conflictes dins la comunitat veïnal, problemes de sorolls, olors o ús d’espais compartits, conflictes dins l’àmbit laboral, conflictes en les relacions de consum, etc.

Per aquest motiu, creiem que actualment optar per la mediació com a camí per a resoldre els nostres conflictes és una opció amb molts beneficis per a tothom. I per això des del Servei de Mediació i Convivència Ciutadana volem recordar-vos alguns d’ells.

  • La mediació és una via més ràpida i àgil alhora de resoldre els conflictes que la via judicial. Hi ha molts conflictes que no poden esperar les resolucions dels Tribunals.
  • Els mediadors i les mediadores tenen cura especialment de les relacions personals i treballen per garantir el seu futur. El confinament és una bona oportunitat per tenir cura de les relacions del nostre entorn.
  • El procés de mediació és un espai confidencial i on s’acullen les emocions. Les persones que hi participen senten que poden expressar-se de forma lliure i amb seguretat.
  • La mediació és un procés que acompanya les persones en un conflicte, sense assessorar ni jutjar res del que passa. Així, les persones que participen en una mediació poden parlar amb la confiança de saber que són escoltades amb imparcialitat i empatia.

Escollir la mediació en aquests moments és apostar per un procés que s’adapta a les necessitats de les persones i dels conflictes actuals. Ara més que mai és important gestionar els conflictes de forma positiva que fomenti relacions sanes.

Recordar-vos que durant aquests dies de confinament podeu comptar amb l’ajut i el suport de les persones professionals del Servei Municipal de Mediació, que segueix treballant per ajudar-vos a conviure millor. Si ho necessiteu, podeu trucar al telèfon 602 248 761 o escriure a mediacio@bdv.cat de dilluns a divendres de 9 a 14 hores.

Publicat a Destacats Etiquetat amb: ,