El Somni dels Herois

Amb la col·laboració de l’Independent, l’Ajuntament de Barberà del Vallès i l’Aula d’Extensió Universitària de Barberà del Vallès, el dia 11 de novembre  es va presentar el documental EL SOMNI DELS HEROIS.

Ens va iniciar la sessió en Lluis Ricart de l’Independent i la Radio Barberà.

Desprès, ens va presentar la pel·lícula el seu productor José Iglesias Etxezarreta.

Va dir que la pel·lícula està inspirada en el Ulisses de Joyce.

Es un documental sobre la militància política de l’esquerra anticapitalista dels anys 60-70 a l’Estat espanyol i les seves ressonàncies (o no) en els nous moviments polítics contemporanis.

Un grup reduït d’antics lluitadors: dos anarquistes, dos trosquistes i un antisistema parlen sobre la Transició desprès de la mort de Franco. Es pregunten què es va fer malament en la Transició.

Al llarg de la pel·lícula es van intercalant  fotos i seqüències d’assemblees del 15 M a Barcelona explicant el seu funcionament assembleari, els seus projectes i somnis.

També apareixen els inicis de Comissions Obreres en la mina La Camocha, moviment històric de la classe obrera que dura tres anys.

Tantes i tantes coses ens expliquen tots!

A continuació el final de la Utopia i la gran Decepció: ni dissolució dels corps repressius, ni dels jutges, ni tantes coses que no es van fer.  La Democràcia havia estat l’acord de dos partits per anar-se rellevant al poder. Es va fer la Transició, però no hi va haver ruptura.

Y ara què?

Continuar lluitant?

És un tema molt interessant que va motivar una gran participació del públic al col·loqui.

Pilar Gimeno

 

 

 

Publicat a Notícies