El Síndic de Greuges tramita 114 actuacions durant 2014

Durant l’any 2014, el Síndic de Greuges ha tramitat 114 actuacions (queixes i consultes) promogudes per la ciutadania barberenca, de les quals, 25 han estat dirigides a l’Ajuntament de Barberà del Vallès.

El major nombre de queixes han estat dirigides a la Generalitat de Catalunya, amb un total de 35. La resta, a altres institucions i empreses que actuen a la ciutat.

Aquestes són algunes de les dades que s’extreuen de l’Informe del Síndic de Greuges corresponent a 2014, on també s’explica que, d’aquestes 25 actuacions, ja s’han finalitzat 15, de les quals només en cinc ocasions s’ha apreciat alguna recomanació de millora dirigida al Consistori barberenc, que ja s’ha resolt. Durant el 2014 l’oficina itinerant d’atenció a les persones del Síndic de Greuges, en la seva visita a Barberà del Vallès, va atendre 8 persones, que van presentar 3 queixes i van fer 5 consultes.

Pel que fa a la temàtica de les actuacions, urbanisme i habitatge (10) i polítiques socials (17) han estat els àmbits més demandats.

El Síndic de Greuges també destaca la feina de l’Ajuntament de Barberà en la reducció del temps de resposta dels tràmits requerits pel Síndic en 19 dies.

Des de l’Ajuntament de Barberà es valora de forma positiva la bona col·laboració que hi ha entre ambdues institucions que treballen estretament en virtut del conveni signat el 16 de setembre de 2009.

Publicat a Destacats Etiquetat amb: