Comença el primer curs del projecte LECXIT a l’Escola Pablo Picasso

El projecte LECXIT, promogut per la Fundació Jaume Bofill, treballa per millorar la comprensió lectora dels infants involucrant escoles, famílies, entitats, AMPAS i voluntariat.

Ahir, dijous, 15 d’octubre la Biblioteca Esteve Paluzie de Barberà del Vallès va acollir la presentació de les persones que formen part del LECXIT, Lectura per a l’èxit educatiu, un projecte per millorar la compressió lectora dels infants de Barberà del Vallès.

Durant l’acte es va presentar les parelles de lectura amb famílies, infants i persones voluntàries que col·laboren.

En la presentació la Directora de l’Escola Pablo Picasso de Barberà, Olga Egea García, es va dirigir a les famílies i persones voluntàries explicant la importància d’aquest projecte en la compressió i els hàbits lectors dels infants i va posar en valor la tasca desinteressada d’aquelles persones que dediquen una hora a la setmana a la millora de l’escolaritat de nens i nenes de la ciutat.

Olga Egea, ha fet una aposta decidida per aquest projecte, ja que són molts els beneficis que poden obtenir els infants del centre educatiu. Destacar que ja el curs passat l’escola va acollir la prova pilot de LECXIT, el qual va ser valorat molt positivament.

Les persones voluntàries que participaran enguany en el LECXIT van poder aprofundir més en el projecte en una sessió realitzada el passat 8 d’octubre a la Biblioteca Esteve Paluzie. Durant aquesta jornada es va realitzar una presentació on van participar les voluntàries de la prova pilot les quals van donar a conèixer la seva experiència viscuda, a les noves voluntàries. Tanmateix es va realitzar una formació desenvolupada per l’assessora de Llengua i Cultura de la Generalitat de Catalunya, Sara Ortega.

El LECXIT és una iniciativa de la Fundació Jaume Bofill, amb la col·laboració de La Caixa. L’SCAI, Servei Ciutadà d’Acolliment a l’Immigrant, és l’entitat responsable del projecte a Barberà del Vallès.

L’activitat consisteix en un espai de lectura on alumnes de 4t a 6è de primària de l’Escola Pablo Picasso comparteixen amb persones voluntàries moments de conversa i de lectura que els ajudaran a consolidar els seus aprenentatges. Les sessions de lectura són els dijous de 16.30 a 17.45 a la Biblioteca Esteve Paluzie.

L’Ajuntament de Barberà del Vallès treballa de forma transversal des de l’any 2014 el LECXIT mitjançant el Pla Educatiu d’Entorn i el Punt de Voluntariat. El projecte és gratuït i està obert a tots els centres educatius de primària de Barberà del Vallès així com a totes les AMPAS que el vulguin acollir.

Publicat a Destacats Etiquetat amb: