Barberà ha posat en marxa la 4a edició del Curs d’Iniciació al Voluntariat

El voluntariat és un element clau en la participació i la implicació de la ciutadania per millorar la societat. L’associacionisme i el voluntariat són dos agents de transformació social i de cohesió necessaris per a qualsevol ciutat.

 El passat 3 d’octubre es va iniciar la 4a edició del Curs d’Iniciació al Voluntariat de Barberà del Vallès, una activitat organitzada per l’Ajuntament de la ciutat amb la finalitat de fomentar la implicació de les persones en projectes de voluntariat, impulsant i canalitzant la solidaritat a les entitats sense ànim de lucre.

 El curs, a càrrec de la Creu Roja, finalitzarà el proper 19 d’octubre i està   dividit en cinc sessions, començant per una introducció sobre el Voluntariat, els àmbits d’actuació, les persones voluntàries i l’organització del voluntariat. Durant les diferents sessions es tractaran temes com la motivació per fer voluntariat, el perfil que es demana, així com els drets i deures de les persones voluntàries.

La proposta formativa es troba dins el Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya de la Generalitat de Catalunya i s’emmarca dins les activitats del Punt de Voluntariat de Barberà del Vallès amb l’objectiu de promoure i difondre el voluntariat a la ciutat. Per això mateix, al curs hi haurà un espai dedicat als projectes de voluntariat en marxa ara mateix a Barberà del Vallès.

Publicat a Destacats